2015. május 22., péntek

DIY körömmargaréta helyettesítő

Sziasztok lányok!
A mai bejegyzésben megmutatom, hogyan készíthettek újrahasznosítással körömmargaréta helyettesítőt.

Ahogy már a Föld napja manis bejegyzésben is említettem ( most így belegondolva lehet, hogy nem, na mindegy :) ) fontosnak tartom, hogy ha tudunk hasznosítsunk újra. Szerintem ez egy nagyon jó ötlet, ha nem csak/nem körömmargarétán akartok gyönyörködni a lakkjaitokon. :)

Amire szükségetek lesz:
- keményebb fajta műanyag palack (én például egy Aldis gyümölcs shakenek az üvegét használtam)
- olló (a legjobb a hegyes, egyenes körömolló, mert ez elég erős)
- kevés gyurmaragasztó
- nem alkoholos filctoll
 - reszelő és sniccer
- ragasztó leszedéséhez alkohol és vatta
  1.  A műanyag palackot kimostam és hagytam megszáradni. A fóliát levettem és szerencsére nekem nem maradt ragasztó a palackon, de ha nektek rajtamaradt, öntsetek egy kevés alkoholt (gyógyszertárit :) ) vattára és azzal töröljétek le.
  2. Sniccerrel levágtam az alját. Egy ollóval a forrasztás mentén (2 van belőle) bevágtam.
  3. Az egyik sarkába filctollal rajzoltam egy körömformát. Az ollóval kivágtam.
  4. A prototípus hátuljára egykevés gyurmaragasztót tettem. A köröm mérete alapján csíkokat vágtam a palackból, majd a szélessége alapján kis részekre vágtam. 
  5. Minden kis részre egymás után rányomtam a prototípust, körbevágtam és reszelővel körbereszeltem.
  6. Ezeket a kis körmöket celluxba csavart rózsafa/narancsfa pálcikára nyomva már festhetitek is. (mivel többet festettem egyszerre, ezért bevetettem az IKEA-s ceruzákat is amiből rekordmennyiség van itthon :) ).

Lefesthettek egyet-egyet minden körömlakkotokkal és mintákat is tervezhettek/kipróbálhattok rajta. Mivel nem került egy forintba se, annyit csináltok belőle amennyit csak szeretnétek. Az is jó benne, hogy egymásra tudjátok rakni őket így kipróbálhatjátok, hogy néz ki egy topper/fedőlakk egy másik lakkon.Ha kipróbáltátok írjátok meg hogy tetszik!
Üdv: allaboutnails

2 megjegyzés: