2017. október 25., szerda

TV series I'm watching II.

Sziasztok lányok!

Mivel az előző ilyen bejegyzés nagyon hosszú lett volna, inkább ketté szedtem, így most következik a másik fele az általam nézett sorozatoknak. A címre kattintva a sorozat sorozatbarátos oldalára ugrotok, hogy azonnal el tudjátok kezdeni a nézését :D Amúgy valamiért teljesen fehér a háttere a szövegnek, nem tudok mit csinálni vele, nézzétek el ezt nekem.


Kapcsolódó kép

Töriórán ajánlotta a tanárunk ezt az egyébként már befejezett sorozatot, ami gyakorlatilag VII. Henrik uralkodásáról és nőügyeiről szól. Ha valakit érdekli a 15-16. századi Anglia, illetve, hogy ki is volt ez a kegyetlen 'nőfaló', akkor érdemes belenézni. Nagyon izgalmas, nyilván kiszínezték a történetet, de például a végén nekem az volt az első gondolatom, hogy nyilván rengeteg dologról rosszul döntött Henrik, de nem volt maga az ördög, mint ahogy egyes könyvekben lehet olvasni, és sokszor olyan nehéz kérdésekről kellett döntenie, amire valószínüleg nincs is helyes válasz. Négy évadból áll, minden évad 10 rész, egy rész 45 perces.


Képtalálat a következőre: „american horror story”

Nyár elején hívta fel a figyelmemet a bátyám rá, hogy mennyire jó ez a sorozat. 6 évadból áll eddig, most megy a hetedik. Minden évad egy másik helyszínen, más korban, más történetet mesél el, de a színészek ugyanazok, csak néha vannak újak és nincsenek benne régiek. Ezeket az évadokat külön-külön is meg lehet nézni, a kapcsolat köztük csak annyiból fontos, hogy egyes szereplők más-más helyzetben hogy viselkednek, mennyire más szerepet töltenek be a történetben. Teljesen beteg a sorozat, a jó értelemben persze, a hetedik évadban bohócok is vannak, ez is teljesen őrült sztori. Az első évad a Murder House (Gyilkos ház), a második az Asylum (Elmegyógyintézet, de a magyar cím azt hiszem Zárt osztály), a harmadik a Coven (Boszorkányok), a negyedik a Freak Show (Rémségek cirkusza), az ötödik a Hotel, a hatodik a Roanoke, a jelenleg futó hetedik pedig a Cult (Kultusz). Egy évad 12 részből áll, egy rész 45 perc körüli.


Képtalálat a következőre: „hannibal”

Szintén a bátyám ajánlotta, ez a kedvenc sorozata a House of Cards mellett. A Bárányok hallgatnak-os Hannibálról van szó, nem az elefántosról :D Mads Mikkelsen (a Doctor Strange-ben is szerepel, ő alakítja Kaeciliust, onnan lehet még ismerős) alakítja Hannibal Lectert, elképesztően jól, tényleg, Oscar-t neki. Az alaptörténet az, hogy Hannibal egy pszichológus, aki Jack-et, a bűnügyi tanácsdót kezeli, csakhogy gyakorlatilag utána nyomoznak egész végig. Hannibal nem csak megöli az áldozatait, meg is eszi őket, illetve fel is tálalja az általa rendezett vacsorákon. 3 évad, 13 rész évadonként, egy rész 40 perc körül van. Ha minden igaz folytatni fogják, csak átkerül egy másik csatornához, de pontosan nem tudom.


Képtalálat a következőre: „13 reasons why”

Idén márciusban jött ki ez a sorozat, szintén Netflix original. Valószínűleg sokan hallottatok már róla, nagyon sokan szeretik, illetve sokan támadják is a témájáért, és a durva képvilágért. Én egy nap alatt néztem végig, a színészek és az egész téma nagyon megfogott. Általános iskolás koromban engem is bántottak a suliban, ha nem is ennyire durván, de borzasztó emlékeket hagyott bennem. Sokszor elsírtam magam a nézése alatt, tényleg szívszorító a történet. Dylan Minnette és Catherine Langford pedig elképesztően jól játszák a szerepüket. Még nincs magyar szinkron, de ez is alkalmas angoltanulásra, elég érthetően beszélnek benne. 2018 tavaszán jön a következő évad, eddig egy évada van, 13 résszel, amelyek 50 perc hosszúak.

Képtalálat a következőre: „riverdale”

Pár nap alatt néztem végig (Netflix original), ez a sorozat is idén kezdődött, de október 11. óta a második évad is megy. Olyan mintha egy krimit kereszteztek volna egy tinidrámával, de valami fantasztikus módon. Angolul néztem ezt is, azért egy feliratos verziót érdemes választani, mert nem mindig lehet megérteni, hogy mit mondanak. Ezt gyakorlatilag mindenkinek ajánlom, nagyon izgalmas, sok a csavar benne. Eddig ugye egy évada van, most megy a második. 13 részes, 45 perces részekkel.

Képtalálat a következőre: „this is us”

Tati ajánására kezdtem el, és tényleg nagyon-nagyon jó. Egy családról szól, ahol az apa szülinapján születnek meg a hármasikrei. Nem spoilereznék, de rengeteg témát érint: örökbefogadás, társadalmi megkülönböztetés, body shaming (ennek mi a magyar megfelelője?), karrier, alkoholizmus, család, párkapcsolatok, gyakorlatilag egy családi dráma az egész. Tele van mindennapi szituációkkal, ezt is sokszor megkönnyeztem, sőt, szinte mindig. Az első évad már magyarul is fent van sorozatbaráton, tényleg érdemes megnézni. Az első évad 18 részes, egy rész 40 perces, jelenleg megy a második évad.


Képtalálat a következőre: „it crowd”

Nemrég kezdtem el ezt a sorozatot, mivel próbálok egyre jobban ráfeküdni a brit akcentus megtanulására, illetve mert a barátnőm szerint nagyon jó ez a sorozat. Tényleg az, nagyon hasonlít az Agymenőkre, csak informatikusokról szól, és brit. Nagyon jókat lehet rajta nevetni, és a színészek akcentusa is jó. Négy évaddal rendelkezik, mindegyik 6 rész, amelyek 25 perc körül vannak. Igazából szerintem nyugodtan folytathatnák, de vagy nem akarják túltolni, vagy nem lett elég híres a sorozat ahhoz, hogy megérje nekik a folytatás.

Ti milyen sorozatokat néztek, ismeritek ezek közül valamelyiket?
Üdv: Melcsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése