2017. október 18., szerda

TV series I'm watching I.

Sziasztok lányok!

Aki már követ egy ideje, biztosan tudja, hogy nagy sorozatfüggő vagyok. Több mint 10 sorozatot nézek, illetve van pár, amit már be is fejeztek, tehát végignéztem őket. Abban a sorrendben fogok haladni a sorozatok bemutatásával, ahogy megnéztem őket. Remélem hasznos lesz ez a bejegyzés azoknak, akik éppen a következő áldozatot keresik, de mindenhol ugyanazt az 5 sorozatot ajánlják. A másidik rész hamarosan érkezik, de túl hosszú lett volna egyben a bejegyzés. 


Képtalálat a következőre: „big bang theory”

Az egyik leghíresebb sorozat, nem véletlenül. Ez a sitcom négy fizikus srácról szól, akik folyamatosan vicces szituációkba kerülnek a magánéletükben és a munkahelyükön is, hihetetlenül sokat nevettem/nevetek rajta, tényleg szuper sorozat. Ez volt az első olyan sorozat, amit az elejétől néztem, nem csak néha egy-egy részt. Angol tanuláshoz is jó, csak a fizikai szakszavak miatt érdemes legalább magyar felirattal nézni. Eddig 10 évad jött ki, most megy a 11. Egy rész olyan 25 perc körül szokott lenni. 


Kapcsolódó kép

Azthiszem ezt a sorozatot mindenki ismeri, és már látott is belőle egy-két részt. George R. R. Martin Song of Ice and Fire című könyvsorozata alapján készült. Eszméletlen a látványvilága, az alaptörténet, a kidolgozottság, mindent szeretek benne. Rengeteg megtörtént történelmi eseményt lehet felfedezni benne, mint a Rózsák háborúja, ahol a nevek is gyanúsan hasonlítanak (Lancaster-Lannister, York-Stark), vagy a Szent Bertalan éj, ami a Vörös nász megfelelője. A színészek is fantasztikusak, érdemes más szerepeikre rákeresni neten. Ellenben eléggé erőszakos, sok vér folyik, meg ilyesmi, úgyhogy ezt 14 éven alul nem ajánlanám. 

Képtalálat a következőre: „sherlock”

Sir Arthur Conan Doyle műve alapján készült, Benedict Cumberbatch (az egyik kedvenc színészem) és Martin Freeman (aki a Hobbitban is szerepel :D) főszereplésével. Az eredeti történeteket helyezték át a mai világba. 1,5 órás egy rész, eddig négy évad jött ki, mindegyik 3-4 rész), ha minden igaz januárban folytatódik.


Erre is a barátnőim szedtek rá, ahogy a többire is, így elkezdtem. Nagyon megtetszett, illetve még mindig tetszik, de valahogy képtelen vagyok továbbnézni a 9. évad talán 7. részénél (na majd szünetben :D ). A Doctor és a companion (kísérő?) utazgatnak az időben és térben, a Tardis nevű űrhajóval, és különböző problémákba ütköznek. Eddig 10 évada van, 12-13 rész van egy évadban, egy rész 45 perces.


Kapcsolódó kép

Ezt a sorozatot már befejezték, de ennek ellenére is érdemes megnézni. Én úgy találtam rá, hogy társastáborban játszottunk egy ezalapján készült játékkal, ami egyébként nagyon király, csak sajnos itthon nem kapható. Engem a Star Trekre emlékeztet, az alapsztori az, hogy az emerek által teremtett cylonok elpusztítják az e,berek bolygóit, ezért menekülniük kell, de a cylonok állandóan a sarkukban vannak. Ráadásul a fedélzeten is vannak cylonok, akiknek kilétéről senki sem tud, még ők sem. Ebben a helyzetben kell megtalálniuk Kobol bolygóját, ahol letelepedhetnek. Négy évad, 20 rész egy évad, amik 45 percesek. 


Netflix original, ami számomra azt jelenti, hogy csak jó lehet, legalábbis az eddigi tapasztalataim alapján. Gyerekekről szól, akik közül az egyik egyszercsak eltűnik, de nemis akárhova, egyenesen Upside down-ba kerül (fejjel lefelé, a magyar fordítás Tótágasnak hívja, hát, majdnem...). Közben mindenféle kiderül a kisváros melletti területekről, a kormánykísérletek helyszínéről. Aki a '80-as években volt gyerek, biztosan nagyon fogja élvezni, de az is, aki korábban/később volt gyerek. Kicsit kiszámítható, de valahogy mégis vannak benne csavarok. Eddig egy évad jött ki, 8 részes, 50 perc körüli egy rész. Most október 31-én kezdődik a második évad, amit már nagyon várok, az utolsó részben voltak cliffhangerek.

Ti milyen sorozatokat néztek?
Üdv: Melcsi

4 megjegyzés:

 1. Agymenők, Trónok harca és Stranger Things nálam is kedvencek.

  Mi általában úgy nézünk sorozatot, hogy ha valamiből sok rész van, akkor azt nézzük, amíg be nem érjük az aktuális évadot. :D Ha meg nincs ilyen sorozat, akkor minden nap mást nézünk.

  Most épp ezeket: Lucifer, Still Star Crossed, Vikingek, Preacher, Jóbarátok, X akták.

  A 13 reasons why is nagyon tetszett, kíváncsi leszek a folytatásra.

  Plusz én nézem még a Crownt és az Iron Fistet is.

  Csak sokszor le vagyok maradva mert legtöbbször csak 1-1 részt tudok megnézni belőlük naponta. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Crown-ról sok jót hallottam, tervben van a megnézése, a Friends-ből láttam vagy 2 részt, mert angolórán néztük :)

   Törlés
 2. Agymenőket én is szerettem, a 10. évadot még néztem is, de az előző évekhez képest kicsit esett a színvonal, már nem volt annyira vicces. Most sajna egyáltalán nem érek rá sorozatot nézni, ha filmet nézek, kb. 3-szorra sikerül befejezni, darabokban nézem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, szerintem is esett kicsit a színvonal, már túl sok évad ment le, de én ettől függetlenül még mindig szeretem.

   Törlés