2017. február 7., kedd

Decemberi szerzemények

Sziasztok lányok!

Ismét jelentkezem, hiszen így egy hónap után próbálok visszarázódni és újra bejegyzéseket írni. Igaz, hogy már február van, de a decemberi szerzeményeimet mindenképpen szeretném megmutatni, hiszen elég sok ünnep (névnapom, mikulás, karácsony) volt ebben a hónapban. A januári is hamarosan érkezik, ami pedig a szülinapi ajándékok/szerzemények miatt lesz érdekes. Készüljetek fel, még én is meglepődtem, hogy egy teljes kartondobozt töltöttem meg a szerzeményekkel, és még van pár dolog, amik túl nagyok voltak, ezért nem fotóztam le őket... :D


Kezdeném a legtöbb terméket tartalmazó fotóval...Az Original Source Vanilla&Raspberry tusfürdőjét a bátyám barátnőjétől kaptam névnapomra, a bőrömön határozottan Play-Dough illata van, de még nem használtam élesben. Az Ingrid Gloss Gel sötétkék lakkját a nagynénémtől kaptam, már volt a körmömön, majd lesz róla teszt. A Rival de Loopnál decemberben akciós volt egy pár lakk, így ezt a Matt fedőlakkot 3-400 Forint körül megvettem. A Golden Rose 79-es nude lakkját akkor vettem, amikor megnéztük a Legendás állatok és megfigyelésüket. Ez is volt már a körmömön, és ismét egy szuper nude színt találtam. Egyébként a Naillandben jártamkor sehol nem volt az a rengeteg GR lakk, mint szokott lenni, helyette néhány Kiko lakkot láttam...Tud valaki róla, hogy ennek mi az oka? A MdU fehér nyomdalakkot a bátyámtól kaptam karácsonyra, pedig nem is tudta, hogy nincs még fehér nyomdalakkom. Az Essence Express dry spay-t is tőle kaptam, egy kicsit kevésbé hatékony a cseppes verzióhoz képest, de ugyanúgy olajokat tartalmaz. És így év végére rávettem magam, és elmentem a Müllerbe venni egy Aveo acetonmentes lakklemosót (khmm fél évbe telt...), amivel áttörölve az átlátszó nyomdázómat végre használhatóvá vált. A Lora ezüst lakkja az adventi kalendáriumomban lapult, ezt is nyomdázáshoz használom. Az Essence The Gel 80 jeans on! kékeslila lakkjába már akkor beleszerelmesedtem, amikor az új szortimentfrissítésról szóló bejegyzést elolvastam még nyáron, ráadásul van egy ugyanilyen színű felsőm, úgyhogy jött velem haza, szintén volt már rajtam, bejegyzés várható róla.  A Rival de Loop másik lakkja a #35 gentle affair egy matt nude lakk, ez volt rajtam szilveszterkor, a manikűrt is megmutatom (majd egyszer). Az Essence Liquid ink szemhéjtusát szintén a bátyám barátnőjétől kaptam, hamarosan azt is elárulom, hogy milyen alkalomra. Az Yves Rocher mangós-korianderes tusfürdőjét blogos vélemények alapján vetettem meg névnapomra anyummal, ezt majd nyárra tartogatom. A MoYou Tropical 12-es lemezét pedig nagynénémtől kértem a névnapomra, és őszintén szólva, majdnem pálmafa volt karácsonykor a körmömön... egyszerűen csodálatos ez a lemez, már nagyon várom a nyarat... <3
Mivel a családom tökéletesen ismer, tudják, hogy szeretem a hasamat, így egy csomó finomságot is kaptam. Toffifee, feketecsoki és Speculoos keksz Belgiumból (apum jóvoltából), narancsos-mandulás csoki, Merci, illetve Nerds, ami az egyik legkedvesebb ajándéknak számít, mivel az egyik barátnőm bátyja hozta Angliából, aki hazajött karácsonyra :)


A másik nagyon kretív tevékenység, amit végezni szoktam a bonbon készítés, így ehhez kaptam nagyon aranyos virágformákat, illetve egy csoki-fondant olvasztó edényt, aminek kiötője is van.


Életemben először készítettem nyáron sushit, ami elég finomra sikeredett, így apumtól kaptam hozzá egy sushitálat, amibe szokás Japánban a sushit rakni. Egyébként YouTube videók alapján csináltam, nem voltam tanfolyamon, vagy ilyesmi.


Olyan szép ez a szalvéta, hogy muszáj megmutatnom nektek is, decoupageoláshoz tökéletes lesz. :)


Az Auchanban találtunk rá erre a gyönyörű naptár/határidőnaplóra, mindössze 450Ft volt, ehhez képest heti felbontásban van és keményfedeles, illetve a minta is szuper rajta. Bár már hatodik éve tanulok angolul, még soha nem olvastam el teljesen angolul egy könyvet, de mostmár ezt is ,,letudtam" hiszen a karácsonyra kapott Ropi naplója könyvet két nap alatt elolvastam, és bár kicsit tartottam tőle, hogy már nem nekem való ez a sorozat, nagyon tetszett, illetve büszke vagyok magamra, hogy tökéletesen megértettem az egyébként egyszerű nyelvezetét.


A mécsestartót karácsonyra kaptam, és bár már van ezer mécsestartónk, szerintem nagyon aranyos ez a piros-arany minta, illetve a pihe-puha mikulásos zoknit is karácssonyra kaptam, F&F-es egyébként.


Egyik nap decemberben volt egy megszólalásom, hogy a fent látható piros minibögréből miért csak egy van, mert így nem tudom minden nap abból inni a kávémat, erre anyum talált mégegyet, így mostmár kettő van, ráadásul egy rénszarvasos-szivecskés bögrét is kaptam, így mindig van egy saját bögrém, ha teázni, vagy kávézni lenne kedvem. A Lipton Morocco Mint tea sajnos nem kapható itthon, pedig eszméletlenül finom, egyébként apum szokta ,,szállítani" nekünk Belgiumból, mert komoly függőséget okoz. A Loyd English Breakfast teáját gyakorlatilag a csomagolás miatt kaptam, van egy ilyen buszom prelyselyben is :)

Ezeken kívül még kaptam egy Ikeás párnát, illetve párnahuzatot is (ez már nem Ikeás), Jysk-es párnahuzatot, Ikeából sárkányfát (annnyira aranyos <3), meg még biztos van pár dolog amit kihagytam, de akkor ennyi lenne az én decemberi szerzeményes posztom. 

Ti mit kaptatok/vettetek decemberben?
Üdv: Melcsi

1 megjegyzés: