2016. augusztus 17., szerda

Körömápolási rutinom

Sziasztok lányok!

Nagyon szeretem olvasgatni mások körömápolási rutinjait, hogy kinek mi vált be, hogy néz ki a körme lakk nélkül. Eleni bejegyzéséből már két elemet is birtoklok/használok (lentebb kitérek rá, de olivaolaj és Evelin 8in1 ez a két elem), és a többiekéből is ellestem egy-két dolgot. Remélem, hogy az enyém is hasznos lesz legalább néhány ember számára és kíváncsian olvassátok ezt a bejegyzést.

Fontosnak tartom előre megemlíteni, hogy nekem a blog indítása előtt, és kb. az első félévében egyátalán nem ilyen körmöm volt, (ezt a képeken is lehet látni) nem volt se ennyire erős, se hosszú, se ívelt, még a körömágyam is teljesen más volt. Így utólag nem tudom már megmondani, hogy mi okozta pontosan ezeket a pozitív változásokat, valószínűleg összetett folyamat hatására olyan most a körmöm amilyen. Tehát ha valaki azt mondja, hogy ezek nem változhatnak (akár maguktól, akár valamilyen behatásra) akkor itt a példa rá.



Egy teljesen ismeretlen márka alaplakkja volt az első lakk, amit alaplakként használtam. Nagyon szerettem, csak sajnos besűrűsödött és nem tudom hol vettem, de ha egyszer megtalálnám biztos újravenném (amúgy asszem Paris collection volt a márkája). Ezzel párhuzamosan olivaolajat is elkezdtem használni, akkor még csak manikűrözések közben. Ezektől nagyon hosszúra megnőtt a körmöm, ami így utólag visszanézve borzasztó volt, mert nem állnak jól az ennyire hosszú körmök. Aztán sajnos vagy sem (inkább utóbbi) két körmöm is letört, így fokozatosan rövidebb lett a körmöm, és lassan már egyvonalban lesz a körmöm vége és az ujjbegyem vége :) De ami nagyon nagy változás lett a hosszú körmeim után, hogy keskenyebb lett a körmöm és íveltebb is, valamint az a bőr/hús, ami a körmöm alatt van elkezdett ,,felnőni", ezáltal hoszabb lett az a rész ahol a hús és a körmöm találkozik. (Szerintem értitek :D ) Ennek nagyon örülök, mert így lakk nélkül is szebb a körmöm, mint volt. 

Ezután a kis kitérő után rátérnék arra, hogy hogyan ápolom a körmeimet nap mint nap. 
Először is mindenképpen megmosom a kezemet szappannal, esetleg le is radírozom testradírral. Lemosom a lakkot a körmeimről az Isana mandulás lemosójával, illetve az Ombia (Aldi sajátmárkás) mikroszálas vattakorongjával (köszi Katy az ajánlást :) ). Ha a bőrömre is kerül a lemosáskor a lakkból, akkor mégegyszer kezet mosok.


A kimosott körömlakkos üvegbe töltött olivaolajjal bekenem a körömágyamat, majd nekiállok a reszelésnek/ vágásnak. Amióta megvan az üvegreszelőm inkább reszelem a körmeimet, mert az ollóval vágástól sokszor repedt be a körmöm, és kicsit fájt is, mert nehezen lehet ilyen vastag körmöt vágni. Az egyetlen problémám a reszeléssel, hogy lassabban megy és kicsit félek attól, hogy túlreszelem, de sokkal jobb mint az ollós megoldás. Nekem az egyenes forma jött be leginkább.


Bedörzsölöm az olajat a körmömbe-bőrömbe és egy körömágy vágó szerszámmal levágom az elhalt részt. Ezután, hogy tartósabb legyen a lakkozásom  az Essence-nek az újságpapiros lötyijével átkenem a körmöm (az eredeti funkciójára nem alkalmas, de alkoholtartama miatt erre a célra igen), így nem lesz olajos-zsíros a felület.


És jön az alaplakk: Jelenleg két darabot használok felváltva, a Moyra barázdakitöltőjét (annyira nem barázdált a körmöm, hogy sok változást észlelhessek) és a Rimmel Nail Nurse Perfectionailjét.
Mindkettőben azt szeretem, hogy tejes a színük, így ha nem azonnal festem ki a körmöm színes lakkal, akkor is szépen mutatnak, illetve egész gyorsan száradnak. Nagy kedvencem még a Miss Sporty 5in1, ha ez a kettő elfogy, azt veszem újra. (Illetve megvan még az Evelin 8in1 is, de inkább anyum körmére szoktam használni, mert nekem elég erősek a körmeim)


Majd az éppen aktuális színes lakk(ok) és minta, tetejére fedőlakk és egy felesleges fél óra, amíg várom, hogy mindenképp megszáradjon a manikűröm (ezalatt általában sorozatot nézek :) ). Fedőlakkból már többet is kipróbáltam, de ez a kettő noname márkájú nagyon bevált. Gyorsan száradnak, és ha nem simogatom túl sokáig az ecsettel, akkor a mintát sem keni el. Ráadásul elég olcsóak is, százforintosokban lehet őket kapni.
Az olivaolajat napi rendszerességgel használom, általában napközben egyszer bekenem és éjszakára is, valamint ha száraz a kezem azt is bekenem kézkrémmel. 

Nekem ez a rutin teljesen bevált, egy-két elemét lehet, hogy néha kicserélem, de alapvetően így ápolom a körmeimet hónapok óta.

Ti hogyan ápoljátok a körmeiteket?
Üdv: Melcsi

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szerettem ezt a bejegyzést olvasni, tetszik a rutinod, és gyönyörűek a körmeid! Nemcsak a hossz, sokkal inkább a fazon miatt.

    A bejegyzés bevezetőjében, a körmök, körömhús változásával kapcsolatos részt nem értettem teljesen, hogy mi nőtt és hova, illetve mi változott, node majd átfutom a blog korai bejegyzéseit, hátha rájövök.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett és köszönöm :) Elég nehéz elmagyarázni, de hátha majd a képek beszélnek 😉

      Törlés
  2. Nem értem, így ér, ilyen hosszal a körmöd az ujjad végéig?? Én le sem tudom vágni az ujjam végéig, mert alulról nekem is rá van nőve a bőr, szóval ha csutkára vágom, akkor is + 1 mm az ujjam vége után. 180/100-as papírreszelővel pillanatok alatt tudsz rövidíteni, biztos van a fodrászkellékesnél.
    Nagyon szépek körmeid, a formája, minden, lakk nélkül is maximálisan ápolt hatást kelt. Eveline + olajozás nálam is van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ezzel a hosszal még nem, de lassan annyira lereszelem a körmeimet, hogy már az ujjam végéig fognak érni. (a lassan kihangsúlyozva) Nagyon szerencsés vagy, hogy ha tövig reszeled is hoszabb mint az ujjad, nálam ez csak a hüvelykujjamon van így. Sajnos itt a közelben nem láttam fodrászkellékest, de majd nézelődök. Köszönöm szépen 😍

      Törlés