2016. április 3., vasárnap

Egy éves lett a blog!

Sziasztok lányok!


Hát ez a nap is eljött a blog életében. Így vissza gondolva nem tűnt olyan sok időnek ez az egy év. A blog első szülinapja alkalmából szeretnék egy hosszabb, személyesebb posztot megosztani veletek, hiszen nem mindig ,,csak" a lakkteszteket és manikűröket szeretném nektek megmutatni. Következzen egy kis ,,mesélés" , hogy mi történt a bloggal-velem az utóbbi egy évben, amolyan behind the scenes stílusban:

 2014 végén elkezdtem egyre több lakkot venni, kezdtem kialakítani a kis kollekciómat. Nagyjából január környékén pedig elkezdtem körmös blogokat olvasni és felvetődött bennem, hogy én is megpróbálhatnám. Ezért elkezdtem lefotózni az ,,alkotásaimat" és készítettem egy füzetet arra a célra, hogy majd abba írom a bejegyzéseket (ugyanis akkor még nem volt laptopom, így a tesóm gépén tudtam csak írni). Elindítottam a blogot Mindent a körömlakkokról néven. Semmi design, az eredeti sablont hagytam meg. 10-15 bejegyzést elkészítettem előre és mivel akkor még csak péntekenként posztoltam, júniusig voltak készen bejegyzések. A körmöm állapota katasztrofális volt, mindegyik más formájú, gyenge, lemezesen törő körömmel kezdtem. A fotók minősége nem kicsit hagyott kivetnivalót maga után, ha nem is a homályosság volt a probléma (ugyanis egy kompakt géppel kezdtem el fotózni, a telefonnal fotózás meg se fordult a fejemben opcióként), hanem inkább a háttér és a fények. Teltek a hónapok, 0 követővel és kb 100 megtekintéssel. Jött a nyár és néha-néha már két bejegyzés volt egy héten. A körmöm elkezdett nőni, én pedig egyenesre reszeltem őket (ez a folyamat jól látható a képeken). Pár nap alatt, szó szerint kiolvastam Manna blogját, nagyon sokat tnultam belőle és sok másikat is találtam, akiket még mindig követek. Aztán a kis Facebookos csoportunkban egy 45 darabos lakkcsomagra tettem szert, nagyon örültem a fejemnek, mert sok olyan lakk volt benne, amit már nem árulnak vagy nem vásároltam volna meg magamtól. Úgy éreztem kinyílt előttem a világ, hiszen ennyi lakkal (90 db körül) már sok mintát el lehet készíteni. Bár még nemvolt meg a 30 manikűr, de jelentkeztem a Manikűrvadászra, azóta is lelkesen veszek részt minden egyes fordulóban. Augusztusban rájöttem, hogy több bejegyzés kéne, plusz laptopom is lett, ezért átrendeztem a bejegyzések napját, így lett hétfő, szerda, péntek. Minden héten készült egy lakkteszt és egy manikűr, de sokszor meggyűlt a bajom, azzal, hogy mi legyen a heti harmadik bejegyzés. November végén elkezdődött a Karácsonyi Kihívás, ami az első kihívás volt amire jelentkeztem. Időközben lett egy feliratkozóm, majd feliratkoztam saját magamra, hogy jobban átlássam, hogy mikor került ki bejegyzés. Utána meglett a harmadik feliratkozóm is (yepp), de ő nem sok idő múlva le is iratkozott (miért?). December végén egy kis évértékelővel jelentkeztem, ahol eredetileg ezt akartam leírni, de végül csak egy pár mondatot írtam. További Manikűrvadászok következtek. Néhány bejegyzés kimaradt, mert se időm, se kedvem nem volt az íráshoz. Mostanában próbálom betartani a napokat, mert nem szeretem, ha két-három hét múlva posztolom, az elkészült képeket (a csúszás miatt). Ezalatt a több mint háromnegyed év alatt annyira megerősödött a körmöm, hála az olivaolajnak, hogy egyátalán nem tört le és szerintem lényegesen szebb mint a kezdetekkor. Itt tartunk most.
  Számtalanszor felvetődött bennem az, hogy abba kéne hagynom, mert senkit nem érdekel az amit írok, hiszen se komment, se feliratkozás nem érkezett. Utána elkezdtem azon gondolkozni, hogy lehet, hogy a design nem tetszik, nem elég hívogató. Ezért sok tervezgetés-ötletelés után úgy döntöttem, megváltoztatom a blog nevét (úgysem rögzült bele a követők tudatába, akkor miért ne?), mert az eredeti név nagyon unalmasnak és semmitmondónak tűnik így utólag és nem igazán tudok vele azonosulni kb. mintha nailpolish lenne a neve. Így lett a blog új neve Nails are my yoga, hiszen nekem ez a kikapcsolódásom, feltöltődésem, és akárcsak a jógában itt is koncentrálni kell (egy vékony és egyenes vonalnál még a lélegzésre is :D ). A felhasználó nevemet is átjavítottam Melcsire, mert ezt sokkal inkább a sajátoménak érzem, mint az allaboutnails-et (ugyanaz a probléma ezzel a névvel is mint a blog nevével, semmi közöm hozzá, és nem túl kreatív se). Ezzel együtt a design-on is változtattam, bár nemolyan sokat, mert az új névtől függetlenül nekem tetszik ez az elrendezés.

  Tavaly, amikor megírtam a bemutatkozást, megfogadtam, hogy az egy éves szülinapon elárulom, hogy hány éves vagyok. Eleinte csak annyit írtam, hogy tizenéves vagyok, mert nagyon féltem attól, hogy a fiatal korom miatt nem vesznek majd komolyan. Mostmár viszont zavar ez a ,,titkolózás" ezért leírom, hogy 14 éves vagyok. Gondolom, most eléggé csodálkozik mindenki, hogy egy ennyi idős lány miért foglalkozik körmözéssel és blogolással, de erre csak annyit tudok válaszolni; hogy azért mert szeretem ezt csinálni és egyátalán nem úgy fogom fel, hogy azért festem a körmöm, mert ettől ,,nagyobbnak" és ,,szebbnek" érzem tőle magam, hanem mert élvezem az elkészítését, és hogy mindig nálam van az éppen aktuális alkotásom :)

Mint említettem, a követőkről nem tudok nagy statisztikákkal előrukkolni, de pár érdekességet azért hoztam:
  • kereken 3450  oldalmegjelenítés
  • megjegyzésekből is szép szám, 222 van (ennek a fele az én válaszaimat takarja :) )
  • 144 bejegyzés, szerintem ez egy év alatt, ahhoz képest, hogy leginkább lakktesztek és manikűrök elég szép szám
  • 22 követett blog, amiket napi rendszerességgel olvasok
A következőkben várhatóak lakktesztek pl. a Manhattan 43K lakkjával, és újrakenve posztokkal, hamarosan Manikűrvadász és hasonlók. 
Készítettem egy összehasonlító képet az első maniról ami kikerült és az egyik nemrég kikerültről, szerintem látszódik minden téren a változás. Köszünöm, hogy elolvastátok, további szép napot! :)



Hogy tetszik az új név?
Üdv: Melcsi



4 megjegyzés:

  1. Boldog blogszülinapot!:)
    Nagyon jó lett a blog új neve, frappáns;)
    Látszik, hogy sokat fejlődtél, egyre ügyesebb és kratívabb vagy :) Emlékszem, hogy vártam a kommenteket, már az első bejegyzésnél, aztán megérkezett az első egy későbbiehez, és jaj de boldog voltam. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, de néha még mindig így érzek, ha jön egy megjegyzés :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszik :) Hála a Manikűrvadásznak egész sok megjegyzés érkezett *-'

      Törlés
  2. Boldog blogszülinapot, kitartás :)

    VálaszTörlés