2017. szeptember 11., hétfő

Back to school notebooks

Sziasztok lányok!

Tudom-tudom, már több napja elkezdődött a suli, mit akarok én itt egy ilyen bejegyzéssel. Hát a helyzet az, hogy elég sokáig tartott elkészíteni ennek a bejegyzésnek a tárgyait, a füzeteket, és szinte biztos vagyok benne, hogy vannak olyan diákok, akiknek még jól jöhet ez a bejegyzés, akár idén, akár a jövőben.
 Tapasztalatom szerint elég ritkán lehet olyan füzeteket találni, aminek jó a mintája, és jó áron is van. Tavaly nyáron rájöttem, hogy milyen jó lenne, ha én csinálnám a borítóját a füzeteimnek, így felírtam, lerajzoltam rengeteg idézetet, mintát, ami tetszett. Jópár ilyen borítót készítettem el, tavaly is, idén is, mert tényleg nagyon egyedi füzeteket lehet csinálni. YouTube-on és Pinteresten érdemes körülnézni, de sajnos én elég gyakran találkoztam olyan ötletekkel, amihez muszáj nyomtatni, de nekünk itthon nincs nyomtatónk, így ezeket én nem tudtam elkészíteni.


A legtöbb füzet mintája a Doctor Who-hoz kapcsolódik, innen van szerintem a legtöbb jó idézet. Az első, a fizikafüzetem, amin a DW egyik jelképe, Tardis formák vannak kivágva színes papírból. Ezeket ragasztottam egy csillagmintás csomagolópapírra, amivel előzetesen a füzetet bevontam. Ezen még a normális ’bebújtatós’ füzetborító van, amit azóta sehol nem lehet kapni.
Mellette a törifüzetem, rajta egy DW-s idézet, ami valahogy így hangzana magyarul: ,,900 évnyi idő (alatt) és térben, soha nem találkoztam olyannal, aki ne lett volna fontos.” Szerintem ez a történelemhez nagyon illik, nem véletlenül választottam ezt. Az alapminta egyébként egy fehér rajzlapra készült, krumplinyomdával és vízfestékkel, erre rajzoltam, majd festettem fel a szöveget.


Az irodalomfüzetemen is DW-s idézet van, ami egy vízfesték ’pacára’ került, fekete vízfestékkel.
Az utolsó előtti DW-s idézetes borítót még nem tettem rá egyik füzetemre se. A masni temperával készült, a szöveg pedig fekete golyóstollal.


 Szintén sorozatos füzet a következő kettő, mindkettő a TheBigBangTheory-ból van. Az első a bioszfüzetem, amin egy dalszöveg látható, amit a sorozatban énekelnek, egyébként ennek rengeteg átköltése van, többek között DW-s is.
A második pedig a kémiafüzetem, amin nagyjából ez olvasható: Szerelem van a levegőben? (angolul love is in the air, de erre nem tudom a magyar változatot) Nem!/Hamis! Nitrogén, oxigén és szén-dioxid van a levegőben. Szerintem ez teljesen illik a tantárgyhoz. :D A kék átmenet egy fénymásoló papírra került, ami nem volt túl jó ötlet, mivel nem bírta a vizet, és elkezdett mállani. Erre festettem meg fekete vízfestékkel a felratot.


A következő a kedvenc együttesemtől, a Beatles-től  a Blackbird (feketerigó) című dalból egy idézet, ami az egyik kedvencem tőlük. Pinterestes képek alapján készült mind a felirat, mind a minta. Ennek a borítónak sincsen még meg a füzet párja, de mindenképpen használni fogom, mert már így is imádom.
Szerintem senkinek nem kell elmondanom, hogy mi az a Trónok Harca, illetve, hogy a Winter is Coming nem csak egy általános meglátás, hanem a Starkok jelmondata is. Ez fog a matekfüzetemre kerülni, így a heti négy matekórám miatt gyakran láthatom ezt a borítót. Az alapminta egy kicsit el van rontva, ugyanis ez is vízfestékkel és krumplinyomdával készült, de nagyon ferde lett, bár szerencsére elég világos, így sok nem látszik belőle. Erre rajzoltam, majd festettem fel a feliratot fekete vízfestékkel.


A következő két matekfüzet borító volt, amit még tavaly készítettem, krumplinyomdával és vízfestékkel és/vagy temperával készültek.


Az utolsó kettő pedig a földrajzfüzetem, amin egy fekete kartonra rajzolt csillagképes minta van, illetve a francia szótárfüzetem, ami vízfestékkel készült, Doctor Who-s felirat van rajta, ami franciául annyit tesz, hogy menjünk oda, de egyébként van egy ilyen nevű francia nyelvkönyv is.


Remélem sikerült néhány ötletet adnom füzetdíszítéshez :)

Nektek hogy tetszenek?
Üdv: Melcsi

2 megjegyzés: